Angst – Dichtgedachten #525

Angst - Dichtgedachten #525Er zijn op dit moment heel veel mensen bang door alles dat er in de wereld gebeurt. En angst kan een hele constructieve emotie zijn, zo lang je haar maar niet de overhand geeft. Angst kan ervoor zorgen dat we beter naar elkaar gaan kijken, dat we kiezen voor verandering. Maar angst kan er ook voor zorgen dat we het geloof verliezen in alles dat goed is. Dat laatste is natuurlijk niet constructief. Het is prima om een beetje bang te zijn, maar laat angst je niet verblinden. Er gebeuren óók fantastische dingen in de wereld, probeer die ook te zien. We leven in de meest verschrikkelijke tijd, én wel even in de meest fantastische tijd.

Het is niet dat je niet bang mag zijn,
dat is juist wat ons mensen maakt.
Als je maar zorgt dat door die vrees en pijn,
het mooie niet vergeten raakt.

 

Deel dit via:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Andere posts in deze categorie

Martin

Martin Gijzemijter is songwriter, journalist en auteur van de roman Dansen met Herinneringen en de dichtbundel Dichtgedachten.

Geef een reactie

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!