Dichtgedachten #808: Pesten

PestenWanneer je op school of in een werksituatie te maken krijgt met pesten, dan wordt er vaak gesproken over je weerbaarheid. En dat is absoluut waar, wanneer je meer weerbaar bent, word je sneller met rust gelaten. Maar vaak wordt vergeten om te benadrukken dat je zelf niets gedaan hebt om dit te verdienen. Dat het niet eerlijk is dat jij nu een stap moet zetten omwille van het gedrag van een ander. Het heeft mij vroeger enorm geholpen, de wetenschap dat ik dit niet verdiend had. Dat het niets te maken had met mij, maar met de ander. Daarover gaat dit gedicht:

Pesten is nooit jouw schuld,
bij dat idee gaat het vaak mis.?
Het is de dader die verhult,
dat hij / zij onzeker is.

Deel dit via:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Andere posts in deze categorie

Martin

Martin Gijzemijter is songwriter, journalist en auteur van de roman Dansen met Herinneringen en de dichtbundel Dichtgedachten.

Geef een reactie

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!