Dichtgedachten #380 – Denken en voelen

Denken en voelen, het zijn twee totaal verschillende elementen van ons moreel kompas, en ze zorgen vaak voor zoveel verwarring. Het is niet verstandig om altijd blindelings te doen wat je hart je ingeeft, maar het is wel goed om naar je hart te luisteren. Soms klopt alles op papier, is een stap intellectueel heel logisch, maar sputtert je gevoel tegen. Dat zijn de momenten om naar je hart te luisteren.

Dichtgedachten #380 - Denken en Voelen

Dichtgedachten IIIElke dag plaats ik een gedicht over het leven, liefde, kracht, verlies en meer. Dit zijn mijn Dichtgedachten (ook te verkrijgen in boekvorm). Onderaan het gedicht vind je meer gedichten, of ga naar de hoofdpagina van Dichtgedachten of Troostgedachten voor een overzicht van alle gedichten.

Geloof niet alles dat je denkt,

maar vertrouw op wat je voelt.

Want je hart legt beter uit,

wat je hoofd precies bedoelt.