De wereld redden – Dichtgedachten #697

Wat zouden we het graag doen met z’n allen: de wereld redden. Wanneer ik een gedicht plaats over de staat waarin de wereld verkeert en dat we vooral niet moeten opgeven, reageren mensen vaak met de opmerking dat het heel moeilijk is om hoop te houden. Dat is natuurlijk ook zo, het probleem is echter, soms is hoop het enige dat je nog hebt. De hoop opgeven, je gewonnen geven betekent niets anders dan dat de zaak dan écht verloren is. Zolang een lucifer nog niet uit is, is het altijd mogelijk om er een groter vuur van te maken. Daarom schrijf ik regelmatig over dit onderwerp. Juist het feit dat er zoveel negatieve dingen gebeuren in de wereld is een reden om tegengas te geven. De moed laten zakken is precies de reactie waarmee je negativiteit in de hand werkt en waardoor precies hetgeen gebeurt dat je al tijd hebt willen voorkomen. Dus hoe erg het ook is, hoe moeilijk het ook lijkt, houd altijd hoop. Al het grote is ooit klein begonnen en alle begint bij jezelf. Dat geldt zelfs voor de wereld redden.

dichtgedachten_697 - De wereld redden

Elke dag plaats ik een gedicht over het leven, liefde, kracht, verlies en meer. Dit zijn mijn Dichtgedachten (ook te verkrijgen in boekvorm). Onderaan deze pagina vind je meer gedichten, of ga naar de hoofdpagina van Dichtgedachten of Troostgedachten voor een overzicht van alle gedichten.

De wereld lijkt soms niet te redden,
maar geef je niet te snel gewonnen.
Zelfs de allergrootste boom,
is als een zaadje hoop begonnen.