Dichtgedachten #516: Terugkijken

Wanneer je altijd maar achter je kijkt, zie je nooit wat er voor je gebeurt (en met een beetje pech loop je tegen de muur aan). Af en toe achterom kijken is belangrijk om te leren en te groeien, maar uiteindelijk moet je je blik weer op de toekomst richten. Dat is een les waar ik zelf vaak naar moet luisteren, ik vind achterom kijken heel comfortabel, immers, daar ligt de les die al geleerd is, in de toekomst liggen vooral ook nieuwe fouten. Maar ook mooie dingen, en die zie je dus niet als je over je schouder loert. Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Het volgende hoofdstuk in je leven,
zul je nooit bereiken,
als je vol spijt steeds naar de pagina’s,
van het huidige blijft kijken.

Als je dit gedicht mooi vond, schroom dan niet om het te delen op Facebook. Veel mensen denken dat dat niet mag, maar zolang je gewoon deze link deelt (en niet zelf het gedicht uploadt) is het allemaal prima.