Dag 8: Disneyland

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Vandaag was dan eindelijk onze Disneydag. We hebben even getwijfeld vorige week of we er wel naar toe zouden gaan, er is zoveel anders te beleven hier namelijk en Disney hebben we in verschillende landen wel gezien. Maarja, om nou naar Californië af te reizen en dan neit naar het park te gaan dat Disney groot heeft gemaakt, is ook weer zo decadent.

Onze superbowlvoorspelling bleek juist. Het was nog steeds druk, maar lang niet zo druk als het op een andere dag geweest zou zijn. De meeste rijen waren een kwartiertje, maximaal 20 minuten wachten, dus dat was prima. Het suffe is, er is niet zoveel te vertellen over Disney. Op een paar attracties na, is het park identiek aan Florida, en soms zelfs aan Parijs. Soms raak je dan ook een beetje in de war waar je nou eigenlijk bent. Dan krijg je uitspraken als: “Toen ik bij Disney in Amerika was, hadden ze…”.

We hebben niet heel veel attracties gedaan, vooral veel shows gekeken. Wel zijn we in buzz Lightyears Astro Blasters geweest. Waar ik Martine in Parijs vierkant inmaakte, moest ik het nu met een nederlaag doen. Was het dan toch beginnersgeluk? De leukste show overdag, was zonder twijfel die van Aladdin. De special effects waren suf, en er waren maar drie acteur, maar dat maakte het juist zo briljant. Ze waren steengoed, en kregen het voor elkaar om gedrieën een show met minstens 10 personages in elkaar te zetten. Erg lachwekkend ook!Het hoogtepunt van de hele dag was echter de Fantasmic-voorstelling. We hebben daar 2 uur voor staan wachten, en eigenlijk wilde ik dat niet omdat de show in Florida een beetje tegenviel. Wel mooi hoor, tekenfilms projecteren op water,maar er werd niet zoveel mee gedaan.

Was ik even vergeten dat tijden (en parken) veranderen. Het was met recht de allermooiste Disney-show die we ooit gezien hebben. Fantasmische muziek, veel vuurwerk en ongelooflijke effecten. Een grote knal, en er drijft ineens een metershoog piratenschip voor je neus, vanuit het niets. Dat was écht indrukwekkend. En als dan op het eind de Mark Twain boot langsvaart, met álle Disney characters erin, dan realiseer je je weer eens hoe groot dat bedrijf wel niet is en hoeveel ze in hun geschiedenis al niet hebben gedaan.

Op weg naar buiten vonden we een felle lantaarnpaal. Goede belichting man, daar kan je coole ‘ik kijk stoer’-foto’s mee maken. Mocht je je afvragen wat die vage foto’s aan het eind zijn, dan weet je nu dus hoe het komt. Wat we morgen gaan doen? Geen enkel idee! Lekker man!

Bekijk de foto’s (ohja, en reageer es, dan weten we of iemand deze log nog leest)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00