dichtgedachten_234.jpg

Verspil geen tijd aan ruzie – Dichtgedachten #234 Plaats een reactie

Als iemand zegt: ‘Verspil geen tijd aan ruzie’ is dat dan überhaupt mogelijk? Kun je leven zonder ruzie te maken? Tja, het is lastig, al is het alleen maar omdat het feit dat jij geen ruzie wilt maken, niet betekent dat de andere partij er ook zo over denkt. Maar geen tijd verspillen aan ruzie is niet hetzelfde als geen ruzie maken. In een ruzie ben je zo verwikkeld, iemand maakt je boos, en een discussie vliegt uit de bocht. Het kan heel nuttig zijn om je boosheid even te uiten, elkaar even in de haren te vliegen en het daarna weer goed te maken. Maar verspil er niet je tijd aan. Loop niet rond met wrok, met woede in je hart. Maak het goed, en als dat niet kan, laat het dan los en richt je op andere mensen. Maak af en toe ruzie, maar verspil er je tijd en liefde niet aan. Daar is het leven echt te kort voor.

Verspil geen tijd aan ruzie - Dichtgedachten #234
Dichtgedachten IIIElke dag plaats ik een gedicht over het leven, liefde, kracht, verlies en meer. Dit zijn mijn Dichtgedachten (ook te verkrijgen in boekvorm). Onderaan deze pagina vind je meer gedichten, of ga naar de hoofdpagina van Dichtgedachten of Troostgedachten voor een overzicht van alle gedichten.
 
Verspil geen tijd aan ruzie,
want zelfs in woede en verdriet.
Kom je ooit tot de conclusie,
zo belangrijk was het niet.


Nu te bestellen: Troost / Verjaardagskalender:

Verjaardagskalender en TroostkalenderEen dubbelzijdige kalender vol gedichten met aan de ene kant een verjaardagskalender en aan de andere kant een troostkalender voor de maanden die wellicht wat minder vrolijk zijn. De pre-order is nu begonnen, en tijdelijk betaal jij als lezer van deze gedichten geen €14,95 maar slechts €12,95. Je vindt de kalender hier

Bekijk ook eens